“Deep breaths are like little love notes to yourself”

Verbonden Adem

Je adem is je levensenergie. Verbonden ademhaling verbindt je hoofd met je de rest van je lichaam waardoor je dieper in je lichaam zakt en meer in contact komt met je gevoel. 

 

Verbonden ademen maakt het verschil tussen bewust en onbewust, speels en serieus, vrij en krampachtig, vitaal en uitgeblust. Adem brengt je onmiddellijk in het moment, in het hier en nu.

 

Wanneer je op je ademhaling gaat letten zal je merken dat er bij iedere stemming vaak een andere ademhaling is. Bij angst hou je je adem in of als je opgewonden bent dan ga je sneller ademen.  

 

Wanneer je bewuster gaat ademhalen kan er een beweging en daarmee een verandering ontstaan in de gevoelens en emoties waar je op dat moment mee in contact bent;  je kunt hierdoor meer aanwezig zijn bij wat er in je gebeurt. 

Door middel van de ademhaling speuren we op onbewust niveau vastzittende emoties, spanningen, blokkades, conditioneringen en trauma’s op. De ademsessies zijn is gericht op ontlading, waarbij je (weer) mag vertrouwen op het zelfherstellende vermogen van jouw lichaam.

 

Tijdens een ademsessie nodig ik je uit met behulp van de verbonden ademhaling ‘ja’ te zeggen dat wat je in jezelf tijdens de ademsessie tegenkomt. Iedere ademhaling is steeds weer opnieuw een ontmoeting met jezelf in het hier en nu

 

Een sessie verbonden ademhaling kan je ondersteunen om onder andere negatieve overtuigingen te doorbreken, trauma te verwerken, expressie te geven aan je emoties, zelfacceptatie te versterken, blije gevoelens toe te laten,
meer te genieten, boosheid te voelen en angst te verwerken.